Vítajte na mojej stránke

Som rada, že si otvorila moju stránku. Cíť sa tu dobre a budem rada ak napíšeš komentár. Píšem tu články na ktoré rada spomínam a ktoré ma zaujímajú. Nájdeš tu z každého trošku. Prajem ti krásny deň.

7. 10. 2011

Ako dlho vydrží kozmetika?


Ak sa dá svoju kozmetiku nenechávajte v kúpeľni, radšej ho uložte do poličky v skrini. Ani chladnička nie je dobrý nápad, tam skladujte len prípravky, ktoré to majú napísané v návode. Raz za tri mesiace všetky skontrolujte a vyhoďte tie, ktoré  sú po dátume spotreby alebo sa správajú podozrivo. Akú teda majú životnosť?
MEJKAP
As po pol roku používania začne meniť konzistenciu. vytvoria sa v ňom hrudky, zhustne alebo sa olejová vrstva začne oddeľovať od zvyšku, preto na pokožku nepriľne. Ak zmení aj vôňu, buďte k nemu nemilosrdná.
PÚDER
Vydrží aj niekoľko rokov ale len vtedy, ak sa ho budete dotýkať štetcom, pretože penové aplikácie alebo dotyky rúk spôsobujú, že na povrchu stvrdne. 
OČNÉ TIENE
Ak je tvrdý povrch patrí do koša.
RUŽE  A LESKY
Rúž často vydrží viac než je uvedené na obale. Lesky ale nie, lebo sa nanášajú aplikátorom, kde sa usadzajú nečistoty. Ak ho neminiete do pol roka, radšej ho vyhoďte.
 ŠTETCE A PUDRENKY
Ak ich raz týždenne umyjete vo vlažnej vode s mydlom vydržia dlho. Zbavte sa ich ak začnú vypadávať štetinky a strácať objem a tvar.
KREM
Čím viac prírodných zložiek obsahuje, tým menej vydrží.Obvykle vydrží pol roka až rok od otvorenia.Potom patrí do koša.



Žiadne komentáre: