Vítajte na mojej stránke

Som rada, že si otvorila moju stránku. Cíť sa tu dobre a budem rada ak napíšeš komentár. Píšem tu články na ktoré rada spomínam a ktoré ma zaujímajú. Nájdeš tu z každého trošku. Prajem ti krásny deň.

28. 11. 2011

Viedenský zákusok

1Potrebujeme: Na cesto:4 vajcia, 250g práškového cukru, 200ml oleja, 200ml mlieka, 300g polohrubej múky, 1/2 balíčka kypriaceho prášku.
Na 1.krém: 1l pomarančového džúsu, 80g solamylu, 6 lyžíc kryštálového cukru.
Na 2.krém: 300ml mlieka, 1balíček pudingu s vanilkovou príchuťou, 1 balíček vanilinového cukru, 125g Hery, 3 lyžice práškového cukru.
Na obloženie: 1čokoládovú polevu, 250ml smotany na šľahanie, pomaranč
Ako na to:       1.   Celé vajcia ušľaháme s cukrom do hustej peny.Vmiešame olej, mlieko, preosiatu múku zmiešanú  s kypriacim práškom. Redšie cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech s vyšším okrajom. Pečieme vo vyhriatej rúre 15 minút pri teplote 190 stupňov.
2.       Pripravíme prvý krém: Džus, solamyl  uvaríme za stáleho miešania na hustú kašu a ešte teplú ju nalejeme na vychladnutý koláč. Necháme stuhnúť.
3. Medzitým si pripravíme druhý krém: V 100 ml mlieka rozšľaháme pudingový prášok, vanilinový  a práškový cukor. Zvýšené mlieko privedieme do varu, vlejeme doň rozmiešaný pudingový prášok s cukrom a uvaríme hustú kašu. Odstavíme z plameňa, necháme trochu vychladnúť a postupne vmiešame zmäknutú Heru. Dobre premiešame. Vlažný krém natrieme na vrstvu džsového krému. 
4. Navrch poukladáme piškóty namočené v zmesi džúsu a rumu. Ozdobne ich postriekame roztopenou čokoládovou polevou. Koláč odložíme na chladné miesto a necháme dobre stuhnúť. Krájame na úhľadné rezy. Podávame ozdobenou šľahačkou a tenkým mesiačikom pomaranča.           Dobrú chuť  

                        TVAROHOVÝ KOLÁČ

Na cesto: 300g polohrubej múky, 150g práškového cukru, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, 1 celé vajce, 150g  palmarinu, tuk a múku na vymastenie a vysypanie plechu.
Na krém: 500g tvarohu, 120g práškového cukru, 1 balíček vanilinového cukru, 1 Zlatý klas , 500 ml mlieka, 100ml oleja, 1 celé vajce, 4 žĺtky.
Na sneh: 6 bielkov, 6 lyžíc cukru, soľ.
Postup: Do hlbšej misy preosejeme múku, cukor a kypriaci prášok. Pridáme vajce, palmarin a spolu vymiesime. Ruky namočíme do teplej vody, aby sa cesto nelepilo na prsty a rovnomerne ho rozložíme na vymastený a múkou vysypaný plech až po okraje. 
Pripravíme krém: v hlbšej nádobe zmiešame tvaroh, práškový cukor, vanilinový cukor, Zlatý klas, mlieko a olej. Pridáme celé vajce a žĺtky. Všetko spolu vymiešame. Krémovú zmes rovnomerne vylejeme na cesto. Dáme piecť na 20 minút do vyhriatej rúry pri teplote 200 C. Potom teplotu znížime na 150 a pečieme ešte asi 5-10 minút, pokiaľ nezačnú okraje jemne hnednúť.
 Po upečení vyberieme z rúry. Vyšľaháme sneh, ktorý rovnomerne rozotrieme po  celom povrchu a vložíme späť do rúry dopiecť na 10-15 minút, dokiaľ nezačne sneh na povrchu jemne hnednúť. 


                    Banánové rezy s parížskym krémom

Potrebujeme:
 200g mascarpone
1l acidofilného mlieka
1 lyžica sódy bikarbóny
3 poháre práškového cukru
100 ml oleja
2 lyžice kakaa, za hrsť veľkých hrozienok, 6 banánov, pikantný džem, maslo na potretie plechu, strúhaný kokos
Na krém:
750 ml smotany na šľahanie, 300 g horkej čokolády, 2 lyžice práškového cukru 
Na ozdobenie: čokoládové hoblinky, lístky medovky
Postup :
v hlbšej mise vymiešame mascarpone a acidofilným mliekom. Postupne pridávame preosiatu múku so sódou bikarbónou, cukor, olej, kakao a opláchnuté hrozienka
Rúru vyhrejeme na 180 °C. Plech vymastíme maslom a vsypeme kokosom. Cesto vlejeme na plech a vo vyhriatej rúre pečieme približne 30 minút. Upečené ešte horúce cesto potrieme džemom, posypeme kokosom a poukladáme olúpané, pozdĺžne pokrájané banán po celej ploche cesta.
Všetku smotanu vlejem do hrnca a zohrejeme na miernom plameni. Pridáme polámanú čokoládu na varenie a cukor. Za stáleho miešania privedieme do varu. Po zhustnutí krém odstavíme z plameňa a necháme dobre vychladnúť. Na 24 hodín odložíme do chladničky. 
Studený krém vyšľaháme dotuha a natrieme na vrstvu banánov. Necháme v chlade stuhnúť. 
Pokrájané rezy ozdobíme hoblinami čokolády a lístkami medovky.


                 Ryžové guľky s ovocnou omáčkou

Potrebujeme:
500 ml mlieka, 20 g masla, soľ, 250 g ryže, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 30 g strúhaného kokosu, 1 lyžica citrónovej šťavy
Omáčka:
200 g lesných plodov, môžu byť aj mrazené, zavárané, 60 g krupicového cukru, polovica vrecka vanilkového pudingového prášku
 Postup:
Mlieko so štipkou soli a s maslom nechajte zovrieť, vmiešajte doň prepláchnutú ryžu a pomaly ju varte domäkka. Uvarenú ryžu odstavte, primiešajte oba druhy cukru a dajte ju vychladnúť .
 Následne do ryže zapracujte strúhaný kokos a citrónovú šťavu a zmes dôkladne premiešajte. Z hmoty vytvarujte malé guľky a rozdeľte ich na taniere.
Lesné plody dajte do rajničky, pridajte cukor, vodu asi 100 ml a chvíľu varte. Pudingový prášok rozmiešajte v 100 ml studenej vody a vlejte do rajničky s ovocím. Za stáleho miešania pomaly varte asi 2 minúty. Omáčkou podlejte ryžové guľky.

                       
                               
Zverejnenie komentára