Potrebujeme: 5 vajec
250g kryštál. cukru
250g výberovej múky
1kávovú l. prášku do pečiva
1,5dcl vlažného mlieka
1 dcl oleja
ovocie,/ čerešne, jahody,drobné ovocie/
Príprava: oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme so štípkou soli do penista, pridáme kryšt.cukor, postupne pridávame po jednom žĺtky a stále šľaháme. Po kvapkách striedavo pridávame olej a mlieko. Nakoniec pridáme múku s kypriacim práškom. Vylejeme na plech, ktorý sme vytreli s olejom a posypali s hrubou múkou. Rozložíme ovocie a upečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 25 minút. Keď vychladne posypeme práškovým cukrom.
Je to najlepšia bublanina čo som doteraz jedla, ja dávam veľa ovocia. Dobrú chuť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára