Vítajte na mojej stránke

Som rada, že si otvorila moju stránku. Cíť sa tu dobre a budem rada ak napíšeš komentár. Píšem tu články na ktoré rada spomínam a ktoré ma zaujímajú. Nájdeš tu z každého trošku. Prajem ti krásny deň.

29. 10. 2018

Rodičovský príhovor

                                     Rodičovský príhovor


      Vážená pani zástupkyňa, pán triedny profesor, vážený učiteľský zbor, ctení rodičia a míli nádejní maturanti.
      Pozerám sa okolo a vidím krásne dámy, pekných džentlmenov, študentov triedy 4E, skoro dospelákov plných ideálov, snov a nadšenia do života.
My rodičia si práve spomíname na tú čarovnú chvíľu, keď ste sa narodili. Svet bol pre vás gombička, nech aj naďalej zostane. Zdolávajte všetky prekážky, snívajte a nikdy neprestávajte, nebojte sa uskutočniť svoje sny. Možno, že v živote párkrát spadnete na kolená ale len dovtedy budete kľačať dokedy dovolíte vy. Keď sa vám jedny dvere zatvoria, nebojte sa zaklopať na druhé.
Nosením zelenej stužky dávate najavo, že začínate vážnu éru prípravy na život dospelých. Je to stužka nádeje, noste ju aj v srdci.
    Dnes sme na vás pyšní. Vy všetci ste veľkí ľudia s veľkým srdcom, Vychovali sme vás tak, aby ste život brali ako krásu, ktorú treba obdivovať, ako sen,  ktorý treba vyplniť.
  Vážený profesorský zbor, ďakujeme vám v mene všetkých rodičov za to, že ste urobili kus práce a posunuli ste naše deti smerom vpred. Sú to vaše vedomosti a životné skúsenosti, vaša múdrosť, pedagogický takt, ktorými ste im pomáhali prekonávať nástrahy nevedomosti a snažili ste sa formovať ich osobnosti. Ďakujeme vám za všetok čas, ktorý ste venovali úprimnej snahe vštepiť do našich deti čo najviac, za veľkú trpezlivosť a odhodlanie usmerniť ich tým správnym smerom.
Osobitná vďaka patrí vám, pán profesor Ilavský. Boli ste pre nich nielen výborným pedagógom, ale aj vychovávateľom, priateľom, navigátorom, sprievodcom na ceste, ktorá sa pomaly blíži do finále.
Pán profesor, ďakujeme za starostlivosť, pochopenie, pomoc a energiu, ktorú ste im venovali, za všetko, čo ste pre naše deti urobili.
 Milí maturanti, čaká vás skúška dospelosti - maturita. Budeme vám držať palce, budeme vás podporovať.  Nech sa deje v živote čokoľvek, nezabudnite nikdy, že my rodičia vás budeme stále milovať a že dvere domov máte vždy otvorené.
      Všetci milí prítomní, nech sa do našich pamäti zapíše tento slávnostný deň ako skutočne výnimočný. Prajem všetkým pekný večer a príjemnú zábavu.

Žiadne komentáre: