Vítajte na mojej stránke

Som rada, že si otvorila moju stránku. Cíť sa tu dobre a budem rada ak napíšeš komentár. Píšem tu články na ktoré rada spomínam a ktoré ma zaujímajú. Nájdeš tu z každého trošku. Prajem ti krásny deň.

3. 11. 2011

Bola iná, od malička bola na seba prísna. Svoje gaštanové vlasy nikdy nenosila rozpustené. Pre ňu to bolo tabu. Jej sestry si užívali život, kým ona s kamarátkou tíško sedávali v kaviarni a venovali sa len vážnejším témam. Rýchlejšie dospela. Kým jej sestry vyberali partnerov, ona vyčkávala na toho pravého. Zabaviť sa? Ani náhodou. Nesprávala sa ako mníška, ale chýbala tam iskra mladosti, bezstarostlivosť, či mladícka nerozvážnosť. Zas na druhej strane  niekedy vedela šokovať. Cigaretka v ruke,  alebo mladík v posteli. Jej inteligencia bola nadpriemerná, stále patrila medzi tých najlepších. Neustále na sebe pracovala a chcela dosiahnuť najlepšie výsledky.

Raz na zábave ho zbadala. Okolo krku mal modrú šatku, a tak ako ona aj on vytrčal z davu. Ona svojou krásou, inteligenciou a skromnosťou, on svojou sebaistotou a macherstvom. Oslovil ju, ona bola v siedmom nebi ale o pár mesiacov aj v piatom mesiaci tehotenstva. Tajne sa stretávali, prežili horúcu lásku, ktorá neostala bez následkov Ona študovala  v hlavnom meste a domov len  zriedka chodila. Rodičia sa dozvedeli už neskoro, že je tehotná. Ako inak musela byť svadba. Ale boli zvedaví na ženícha. Mame sa nezdala, preto zbieral informácie  o jeho pôvode. Ani nebolo ťažko zistiť, že budúci zať je rómskeho pôvodu a v dedine nemá až takú dobrú povesť. Neviem koľko bezsenných nocí mohli prežiť, ale nakoniec svadba sa konala v tichostí bez príbuzných jeden piatkový deň. O vydaji sa postupne dozvedeli tí najbližší, ale bez podrobností. O pôvode mlčali. Nie sú rasisti ani nemali predsudky. Jednoducho stalo sa. Sestra sa nasťahovala do dvojizbového bytu, ktorý zdieľali so svojím švagrom. Ako študentka sa musela naučiť variť, starať sa o domácnosť a pár mesiacov na to už prala plienky a starala sa o prírastok. Zdalo sa, že sú šťastní, mali krásneho synčeka a aj bytová otázka sa vyriešila. Mali svoje hniezdičko, síce malinké ale stačilo. Na začiatku to vyzeralo ako spokojné manželstvo, on mal pravidelný príjem, sem tam ako murár si privyrobil a ona na materskej . On zbožňoval svojho syna, staral sa ako ozajstný otec. O dva roky sa im narodila dcéra, krásna, zbožňovaná. Deti rástli a keď dovršili desať rokov on akoby strácal záujem o nich, akoby už neexistovali. Nebolo to manželstvo bez problémov ale zdalo sa, že to zvládajú a majú všetko pod kontrolou. Nebol to ideálny muž, ale väčšie problémy sa stále  vyriešili. Zlom nastal po narodení tretieho dieťaťa. On stratil prácu. Dalo sa povedať, že príjem bol nulový, žili len z materskej. Prežívali ťažké obdobie, dalo sa povedať, že obidvaja boli na materskej.  On sa ani nesnažil nájsť si prácu, pre neho všetko bolo málo platené. Radšej sedel od rána do večera pred televízorom. Sestra nastúpila do zamestnania, ustavične pracovala na sebe, navštevovala rôzne kurzy, školenia, dokončila vysokú školu, ale nikdy nie na úkor rodiny. On po smrti svojej matky sa priznal, že sa podlahol hráčskej vášni a peniaze od svojej nebohej matky do posledného centu prehral na automatoch. Odsúdil sám seba. Slúbil, že takú chybu už v živete nespraví. My sme mu uverili. 

Žiadne komentáre: