Vítajte na mojej stránke

Som rada, že si otvorila moju stránku. Cíť sa tu dobre a budem rada ak napíšeš komentár. Píšem tu články na ktoré rada spomínam a ktoré ma zaujímajú. Nájdeš tu z každého trošku. Prajem ti krásny deň.

25. 9. 2011

Zlepšujú afrodiziaká sexuálny život?


Ľudia celé storočia využívali afrodiziaká na zvýšenie libida a dosiahnutie saspokojného intímneho života. Používalo sa množstvo látok, ktorým sa pripisovali afrodizikálne účinky. Väčšina mala prírodný pôvod a boli to byliny alebo výťažky zo živočíchov .Dodnes sa o mnohých potravinách a látkach tvrdí, že silne podporujú sexuálnu vášeň a skvalitňujú intímny život.
Výber je široký. Majú však tieto látky naozaj pripisované účinky? Dokázané je, že univerzálne, na každého človeka fungujúce afrodiziakum neexistuje. Sú však látky ako čokoláda, morské plody alebo niektoré koreniny,ktoré môžu sexuálnu žiadostivosť podporovať. Tieto látky vyvolávajú uvoľnenie chemických látok, ktoré potom stimulujú určité orgány a sexuálny život sa tak zlepšuje, nesmiete však  od nich očakávať zázraky.
Durman - ľudia verili, že používanie kvetu durmanu zlepšuje funkciu penisu.
Mak - použivala sa šťava z makovíc, inšpirovalo erotickú fantáziu a posilňovalo pocity nehy. 
Paprika čili obsahuje capsaicín dráždiaci urogenitálny systém.
Bazalka pravá - obsahuje éterické oleje, vitamíny a triesloviny. Stimuluje a spestruje sexuálny život.
Med - potenciu podporuje najmä med z rozmarínu, povzbudzuje telesné i duševné funkcie.
Chren - klasický symbol, obsahuje veľa vitamínu, a pôsobí ako stimulant sexuálnych hormónov.
Čokoláda - navodzuje pocit sexuálneho vzrušenia alebo nálady, v ktorej sa sexu bude dariť, zároveň pôsobí ako prírodné sedatívum, dáva pocit pokoja a uvoľnenia.
Banán - vďaka tvaru o ňom koluje množstvo sexuálnych vtipov, enzým bromelín však naozaj podporuje mužskú výdrž.

Žiadne komentáre: