Vítajte na mojej stránke

Som rada, že si otvorila moju stránku. Cíť sa tu dobre a budem rada ak napíšeš komentár. Píšem tu články na ktoré rada spomínam a ktoré ma zaujímajú. Nájdeš tu z každého trošku. Prajem ti krásny deň.

29. 8. 2012

svojpomoc pri chorobách

Ako rozoznať stres: Stres je normálnou súčasťou života väčšiny ľudí a za určitých okolností je prospešný, lebo aktivizuje organizmus. Pri normálnej stresovej reakcií sa uvoľňuje adrenalín, ktorý zrýchľuje frekvenciu srdca a na maximum zvyšuje pretok krvi svalmi, čím sa telo pripravuje na výkon. Reakcia je prínosná, ak sa stres uvolní. Dlhodobé, nadmerné napätie však vedie k mnohým príznakom ako bolesti na hrudi, žalúdočnej nevoľnosti, bolesti hlavy únavy, nespavosti a úzkosti. Opakované infekcie, napríklad prechladnutie alebo vracajúce a zle sa hojace afty v ústach sú príznakom stresu, lebo stres oslabuje imunitný systém. Stres zapríčiňuj aj vzplanutie spiacich chronických chorôb, ako je ekzém. Z dlhodobého hľadiska môže stres vážne poškodiť zdravotný stav. Preto je dôležité naučiť sa rozoznávať príznaky stresu a účinne sa s ním vyrovnať.

Zrýchlené dýchanie počas záchvatu panickej úzkosti znižuje koncentráciu oxidu uhličitého v krvi a môže viesť k desivým telesným príznakom, ako sú búšenie srdca svalové kŕče. Príznaky sa môžete pokúsiť zvládnuť dýchaním do papierového vrecka. Z vrecka vdychujete vydychovaný oxid uhličitý , čím sa jeho koncentrácia v krvi upraví Priložte si vrecko k ústam a desaťkrát sa nadýchnite a vydýchnite. Potom vrecko odložte a 15 sekúnd dýchajte normálne . Postup opakujte, kým sa frekvencia dýchania nevráti do normy.
Ako ošetrovať prechladnuté dieťa: Kým si deti vybudujp imunitu proti početným vírusom bývajú asi štyrikrát  až šesťkrát do roka prechladnuté. Ochorenie je časté zvlášť po tom, ako začnú navštevovať detský kolektív alebo školu. Pomôcť môžu nasledujúce opatrenia Dávajte dieťaťu veľa piť. Dajte mu pri bolestiach alebo teplote paracetamol v roztoku. Zvlhčujte v detskej izbe vzduch, položte do blízkosti radiátora mokrá uterák alebo používajte zvlhčovač.. Naučte dieťa správne smrkať každou dierkou zvlášť. Potierajte okolie nosa a hornú peru ochrannou masťou, napríklad vazelínou, aby koža nebolela. Ak má dojča pre upchatý nos problémy s pitím, kvapnite mu pred kŕmením do nosa odporúčanú dávku nosných kvapiek.
 Ako zmierniť bolesti hrdla u dieťaťa:  Ak dieťa bolí hrdlo, môžete mu pomôcť nasledujúcimi opatreniami:  Dávajte dieťaťu piť nedráždivé nápoje, napríklad teplé mlieko a čaje. Pitie uľahčí slamka. Pripravte dieťaťu paracetamol v roztoku. Dajte mu cmúľať zdravotný cukrík, ak je také veľké, že ho dokáže bezpečne cmúľať. Ak je dieťa veľké, naučte ho kloktať teplou, slanou vodou

Žiadne komentáre: